Home>Actueel>Agenda>Interkerkelijke activiteiten>Kerstnachtviering, georganiseerd door de geza…

Kerstnachtviering, georganiseerd door de gezamenlijke kerken)

24 december 2023 21:00 - 23:00 uur

BIJZONDERE KERSTNACHTVIERING IN BUITENPOST MET DE KRYSTCANTATE 'EN IK SEACH IN NIJE HIMEL' VAN JITZE NICOLAI (1939-2019)Zondag 24 december 2023, kerstavond, vindt dit jaar de kerstnachtviering plaats in de Kruiskerk, Voorstraat 15 te Buitenpost, georganiseerd door de gezamenlijke kerken.
In samenspraak met Ido Gerard Kempenaar en de dominees van de gezamenlijke kerken belooft het dit jaar een speciale kerstviering te worden. Ido Gerard heeft in 2021, twee jaar na het overlijden van Jitze Nicolai, het handgeschreven muzikale oeuvre gedigitaliseerd. In 2022 zijn er door Omrôp Fryslân opnames gemaakt van het Liedboek der Kerken, gearrangeerd door Jitze Nicolai.
Ook kwam Ido Gerard de Krystcantate 'En ik seach in nije himel' tegen in het muzikale archief. De tekst heeft een indrukwekkende lading.
Jitze Nicolai heeft deze Krystcantate ruim 50 jaar geleden geschreven ter nagedachtenis van het overlijden van zijn twee jonge zonen. Deze Krystcantate is 50 jaar geleden enkele malen uitgevoerd.
Tijdens de kerstnachtviering van dit jaar zal deze Krystcantate weer worden uitgevoerd met medewerking van Koperensemble 'Koperguod', onder leiding van Andries Kramer en het Projectkoor, onder leiding van Feike van Tuinen.
Solisten zijn Inkje Bakker (sopraan) en Ludwin Hiemstra (tenor).
De kerstnachtdienst zal worden geleid door dominee Roelof van Dam, dominee Matthias Deleu en dominee Gerbram Heek.
De kerstnachtviering begint om 21.00 uur in de Kruiskerk. De kerk is open om 20.00 uur. Iedereen is welkom om deze bijzondere kerstnachtviering bij te wonen.
De Krystcantate 'En ik seach in nije himel' zal ook ten gehore worden gebracht op zaterdag 23 december 2023 tijdens het Krystconcert eveneens met medewerking van Koperensemble 'Koperguod', onder leiding van Andries Kramer en het Projectkoor, onder leiding van Feike van Tuinen met de solisten Inkje Bakker(sopraan) en Ludwin Hiemstra (tenor).
Locatie: Flambou, Groningerstraat 40 te Surhuisterveen. Aanvang 20.00 uur.
Nadere informatie: Ido Gerard Kempenaar, Buitenpost: mobiel 06 14 27 72 31
Samensteller: Emmy Dantuma, Buitenpost: mobiel 06 57 58 53 55