Home>Actueel>Nieuws>Vluchtelingen Kollumeroord

Vluchtelingen Kollumeroord

19 februari 2016 Vluchtelingen Kollumeroord

Mensen op de vlucht voor geweld in hun eigen land. Mensen die vaak weken en soms maanden hebben gereisd om in Europa een veilige haven te vinden. Allemaal met een verhaal. Wat zouden wij als christen en als geloofsgemeenschap voor deze ontheemde mensen kunnen doen, die alles kwijt zijn? Waar is behoefte aan? Welke hulp wordt er al geboden? Roelof van Dam (PKN) en Paul de Cock (CGB) gingen dit vragen bij de noodopvang voor vluchtelingen in Kollumerpomp.

Als gevolg van dat bezoek zijn de laatste weken initiatieven ontwikkeld om de vluchtelingen te ondersteunen die in Kollumeroord tijdelijk opgevangen zijn. Het begon met de ‘kofferactie’, waarop ontzettend goed ingesprongen werd – die 50 koffers waren er in no-time. Intussen hebben we vanuit de kerken ook voetbalavonden en creatieve workshops georganiseerd. Ook denken veel mensen mee en komen er steeds meer aanbiedingen van koffers, schoenen, naaimachines etc!

We waarderen enorm de reactie van binnen de kerken in Buitenpost. Het is goed om te zien hoe we met zijn allen een warm hart uitdragen naar hen die het zo nodig hebben...