Home>Actueel>Nieuws>Studieseminar door ds. Henk Poot over de Psal

Studieseminar door ds. Henk Poot over de Psalmen

27 oktober 2017 Studieseminar door ds. Henk Poot over de Psalmen

Op woensdag 1 november wordt de derde en laatste studieavond gehouden in een serie van drie met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: de Psalmen. De bijeenkomst wordt gehouden in Het Lichtbaken, Marconistraat 5 in Buitenpost. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis. 

Het boek van de Psalmen spreekt ons aan omdat we de geloofstaal herkennen: Het zoeken en verlangen naar God, de vreugde om bij Hem geborgen te zijn, maar ook de twijfel die je soms bekruipt. Maar de Psalmen zijn ook het gebedenboek van Israël, ze gaan over Israël en de toekomst van Gods koninkrijk. Tijdens het seminar worden elke avond twee psalmen uitgelegd die gaan over Israël. Daarbij is de uitleg van de structuur van de Psalm een vast onderdeel. Psalmen zijn immers gedichten, ze zijn als het ware gecomponeerd en door daar op te letten, komen we op het spoor van de diepe en rijke betekenis van elk lied.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker. Graag hopen wij u op deze bijeenkomst te ontmoeten. Neemt u ook uw vrienden en kennissen mee? Iedereen is van harte welkom!

U bent van harte welkom!