Home>Actueel>Nieuws>Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in…

Studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer in Buitenpost

16 maart 2018 17:00 uur

Op woensdag 4 april is er in Buitenpost een studieavond met ds. Willem J.J. Glashouwer, president van Christenen voor Israël Internationaal. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Apostolicum en Israël. De bijeenkomst vindt plaats in het Lichtbaken, Marconiestraat 5 in Buitenpost. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis.

Apostolicum en Israël
Het Apostolicum wordt ook wel aangeduid met ‘de 12 Artikelen van het christelijk geloof’. Het is een compacte samenvatting, die in de 2e eeuw door de vroege kerk is opgesteld en de eeuwen door tot op de dag van vandaag in de kerken wordt gelezen. De zgn. kerkvaders schreven daarin niet over de verhouding tussen Israël en de Kerk, omdat zij meenden, dat de Kerk de plaats van Israël heeft ingenomen. Dit laatste is al tientallen jaren geleden herroepen, maar het Apostolicum wordt nog steeds in ongewijzigde vorm gebruikt. Dit roept meerdere vragen op. Ds. Glashouwer zal daarop ingaan op de van hem de welbekende, boeiende wijze. De avond begint om 20.00 uur, de toegang is vrij.

Achtergrond spreker
Ds. Willem J.J. Glashouwer was voorheen werkzaam voor de EO. Bekende programmaseries uit die tijd waren: ‘Het Ontstaan van de Bijbel’ en ‘Het Ontstaan van Israël’. Hij is tevens medeoprichter van de Evangelische Hogeschool en de Christelijke School voor Journalistiek. Ds. Glashouwer was vervolgens tien jaar voorzitter van Christenen voor Israël. Nu is hij president van Christians for Israel International’ en betrokken bij het werk in tientallen landen. Hij is auteur van veelgelezen boeken als: ‘Waarom Israël?’, ‘Waarom Jeruzalem?’ en ‘Waarom Eindtijd?’