Home>Actueel>Nieuws>Studieavond met ds. Henk Poot

Studieavond met ds. Henk Poot

17 september 2015 Studieavond met ds. Henk Poot

Op woensdag 23 september is er in Buitenpost een studieavond met ds. Henk Poot, als Israëlpredikant verbonden aan de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: “Bid om de vrede van Jeruzalem”. De bijeenkomst vindt plaats in Het Lichtbaken, Marconistraat 5. Aanvang om 19.30 uur, toegang is gratis.

Bid om de vrede van Jeruzalem
De Bijbelse opdracht in Psalm 122 ‘Bid Jeruzalem vrede toe’ lijkt actueler dan ooit, nu Israëls vijanden proberen de Joodse staat te vernietigen en Jeruzalem van de kaart te vegen. Hoe gaan we als christenen om met de dagelijkse realiteit in Israël die we via het nieuws doorkrijgen? Hoe moeten we de Bijbelse opdracht om te bidden voor vrede begrijpen? Wat voor vrede verwachten we? Is vrede in onze dagen mogelijk, of is de tussenkomst van de Verlosser nodig? De oproep tot gebed voor Jeruzalem wordt in tien punten toegelicht.

Achtergrond spreker
Ds. Henk Poot is als predikant verbonden aan Christenen voor Israël. Hij studeerde theologie in Utrecht en heeft verschillende boeken op zijn naam staan. Poot leidt regelmatig groepen rond in Israël en is een veelgevraagd spreker.

Noteer in de agenda de volgende studieavonden: 
11 nov 2015 19.30 uur door Tjerko van der Wouden
27 januari 2016 19.30 uur door Sieb Buiten
16 maart 2016 19.30 uur door Marianne Glashouwer