Home>Actueel>Nieuws>Programma Pinksterfeest Veenklooster 2016 bek

Programma Pinksterfeest Veenklooster 2016 bekend

28 april 2016 10:00 uur Programma Pinksterfeest Veenklooster 2016 bekend

Van 13 tot en met 16 mei 2016 vindt de 44e editie van het Pinksterfeest Veenklooster plaats. Vele gezinnen, ouderen en jongeren komen in het extra lange weekend naar Veenklooster om samen Pinksteren te vieren. De organisatie heeft voor dit jaar weer een boordevol programma neergezet.

Nieuw dit jaar op Pinkstermaandag is het Pinksterplaza. Een grote en veelzijdige markt, waar hobbyisten, kleine ambachtelijke bedrijfjes, lokale initiatieven en kunstenaars hun eigen gemaakte producten aan de man brengen. Ook worden er workshops gegeven en is er ruimte voor goede doelen-organisaties en evangelische (boek)winkeliers.

FUNklooster
Ook vindt op Pinkstermaandag voor het tweede jaar festival FUNklooster plaats. Speciaal gericht op jongeren en jongerenwerkers. Er zijn verschillende optredens van onder meer de band Unity, rapper Yessin en het Afrikaans kinderkoor Up4S. Een grote naam op het festival is het muziekduo De Rechtstaat. Het programma bestaat verder uit een spectaculair dansoptreden van Salvation Dance Center, aanbidding en een inspirerend verhaal van Coen Nuijten. Op het hele terrein zijn er workshops en spelactiviteiten.

Gelukszoekers
Het thema is dit jaar ‘Gelukszoekers’. Op Eerste Pinksterdag is er een bijzondere themamiddag. Hier komt Gor Khatchikyan – bekend van het VPRO-programma Premier Gezocht- spreken. Hij vluchtte met zijn ouders op twaalfjarige leeftijd vanuit Armenië naar Nederland. Nu is hij arts, evangelist, en schrijver van het boek ‘Gelukzoeker’.

Andere hoogtepunten: Voor de jeugd op vrijdagavond een sponsorsurvivaltocht, bbq, een spreker en muziek. Op zondagavond Martin Brand en het Praise United Fryslân concert. Zie website: www.pinksterfeest.com.