Home>Actueel>Nieuws>Prayernight afgelopen 25 januari

Prayernight afgelopen 25 januari

4 februari 2016 Prayernight afgelopen 25 januari

Op 25 januari hadden wij i.s.m. de GKV, in het Lichtbaken, een prayernight georganiseerd. Dit als afsluiting van de week van gebed. Prayernight is een avond waarin jongeren bij elkaar komen om te bidden.

Er waren ongeveer 50-60 jongeren aanwezig om te bidden voor de wereld, de omgeving enpersoonlijk gebed. Elke gebedsfocus werd geïntroduceerd met een filmpje of een verhaaltje waarna de jongeren uiteen gingen naar een van de zalen. In de drie verschillende zalen werden drie verschillende soorten gebed aangeboden. In de eerste zaal stond het kruis opgesteld waarop de jongeren een post-it konden plakken met hun gebed. De zaal werd verlicht door kaarsen, waardoor er een intieme serene sfeer werd gecreëerd. 

In de tweede zaal was er ruimte voor muziek en aanbidding. Dit werd verzorgd door het Vaderhuis. De zaal was knus ingericht en de liederen waren eenvoudig mee te zingen.

Bij de derde zaal was de mogelijkheid voor kringgebed d.m.v. geschreven gebeden die vervolgens hardop werden voorgelezen door de jongeren. Zo deden velen een eerste stap tot hardop bidden.

De reacties van de jongeren waren positief, ze vonden de verschillende vormen verrassend en uitdagend. En de gebeden waren veelal zeer persoonlijk en intens. Dit vraagt zeker een vervolg…