Home>Actueel>Nieuws>Oproep uit Albanië

Oproep uit Albanië

25 maart 2015 Oproep uit Albanië

Enkele weken geleden was Edi Demo uit Albanië, samen met Saimir Braho, aanwezig als voorganger tijdens onze samenkomst. Vanuit Albanië vraagt Edi onze hulp bij het kinderproject tijdens de zomer van dit jaar, wat wordt gehouden in Tirana de hoofdstad van Albanië.

In juli van dit jaar wordt er een zomerkamp voor kinderen georganiseerd waar zij mee kunnen doen aan leuke activiteiten waarin het Evangelie centraal staat. Albanië is een land met een moslim achtergrond waar de laatste jaren veel interesse is voor het christendom.

Vanuit de drie kerken waar Edi namens Illyricum Movement bij betrokken is worden deze activiteiten georganiseerd. Graag willen deze kerken in Tirana u vragen hen te helpen met het verzamelen van onderstaande (gebruikte) goederen en apparatuur, zodat er zoveel mogelijk kinderen mee kunnen doen met deze activiteiten.

30  Gitaren
100 Klassieke gitaarsnaren
50   Akoestische gitaarsnaren
30  Keyboards
300  Stoelen (gebrek aan stoelen in de kerk)
15  Boekenplanken
20  Vouwbare tafels (ruimtebesparing) 
50  Doosjes kleuren schmink
15  Desktop computers (i.v.m. computercursus)
5  Laptops
Kinderspeelgoed voor de kerken (goede kwaliteit)
8  Twee- of driezits banken
5  Stoelen met armleuning
3  Eettafels met vier stoelen per tafel
2  Eenpersoonsbedden
3  Goed werkende printers
1  Kledingkast
3  Piano’s (niet te groot i.v.m. ruimtegebrek)

Al deze goederen die wij proberen te organiseren, worden eind mei naar Albanië gebracht door een Nederlandse organisatie “Hoop voor Albanië”die deze goederen brengt met een vrachtwagen. Indien het u leuk lijkt om zelf ook mee te doen aan het project in Albanië tijdens de maand juli (minimaal één week), dan wordt u van harte uitgenodigd.

Meer informatie over dit project en het inzamelen van de goederen kunt u krijgen bij:
Manfred Rispens (m.rispens@hccnet.nl tel. 0511-541331) 
Henk Minnema (fam.minnema@planet.nl  tel. 0512-352571)
www.illyricum.nl

Sponsoring van Edi en Bona kan via de rekening van de Christengemeente: NL81 RABO 0167 7791 09 t.n.v. “ondersteuning familie Demo” (ANBI-status)