Home>Actueel>Nieuws>Inburgeringscursus. Vluchtelingenwerk

Inburgeringscursus. Vluchtelingenwerk

17 maart 2017 17:00 uur

In Buitenpost wordt de inburgeringscursus voor vluchtelingen bezocht door plusminus 30 personen die hier en in onze omliggende dorpen een voorlopige status van vijf jaar hebben gekregen. De cursus heeft een hoog slagingspercentage, omdat er hier zeer goed les wordt gegeven en omdat de cursisten een taalcoach krijgen toegewezen.

Die taalcoaching is vrijwilligerswerk. Op dit moment zijn er enkele cursisten waar geen coach voor is, en dat is erg jammer. Daarom doe ik via de kerkbladen een beroep op u, als lezer om er over na te denken of dit misschien iets voor u is om er een paar uur per week aan te besteden.

Wij doen dit nu ruim een jaar en wij vinden het heel fijn om te mogen helpen. Je kunt met ondersteuning van vluchtelingenwerk heel gericht bezig zijn met hulp aan mensen die allemaal vreselijke dingen hebben meegemaakt. Precies omschrijven waaruit dit ondersteunen bestaat is moeilijk, maar het komt er op neer hen een beetje wegwijs te maken in onze cultuur en levenswijze. Vooral Nederlands leren praten is welhaast het belangrijkste. 

Is het misschien iets voor u en wilt u er meer over weten, bel ons dan gerust.
 
Ben en Hermien Schipper. Tel.: 0511-541 800