Home>Actueel>Nieuws>Gesprek en gebed

Gesprek en gebed

20 januari 2017

Dit is de nieuwe naam van twee samengevoegde teams: team Nazorg en team Ministry. Deze teams gaan vanaf 1 januari als één team verder, met wel elk zijn eigen rol.

Gesprek: Heb je behoefte om na de dienst even na te praten omdat je vragen hebt of omdat je geraakt bent door iets tijdens de dienst, dan kun je met twee mensen doorpraten.
Het gesprek zal in eerste instantie achter in de kerkzaal zijn. Mocht je behoefte hebben aan meer privacy dan wordt er een ruimte gezocht waar rustig gepraat kan worden.

Gebed: Mocht je naar aanleiding van de dienst of iets in je persoonlijk leven, gebed nodig hebben en willen, dan zijn er mensen die voor je willen bidden.

Ze doen dit volgens het ministry-principe: Bidden met mensen in de kracht van de Heilige Geest. Ministry-principe:

  • Twee mensen bidden voor een derde persoon
  • Kort gebed
  • Persoonlijk gebed
  • Luisteren naar de stem van God door de aanwezigheid van de Heilige Geest
  • Doorgeven van woorden of beelden

Wil je toch doorpraten, dan kun je aansluiten bij de mensen van Gesprek.

Iedere zondag zijn er mensen aanwezig van het team. Ze staan achterin de kerkzaal en zijn te herkennen aan de badges. Het achterste gedeelte van de kerkzaal zal hiervoor worden aangepast. Je kunt hierbij zelf aangeven wat je graag zou willen: gesprek en/of gebed. Het is de bedoeling dat we open en transparant zijn en dat we daarom in principe niet in een zaaltje achteraf zitten (alhoewel die mogelijkheid er wel is). Jezus nam mensen ook niet apart mee naar een afgezonderde ruimte. Hij sprak met en bad voor mensen en iedereen was er getuige van.

Bidden voor elkaar, elkaars zorgen en blijdschap delen, hoeft niet achter gesloten deuren. Het is de basis van ons Christen zijn. Er voor elkaar zijn, er voor elkaar wíllen zijn. Mocht je mensen naar het team zien gaan: bid voor ze op de plaats waar je bent, breng ze bij Jezus en vraag om een zegen.