Home>Actueel>Nieuws>Concert Joke Buis op 30 september

Concert Joke Buis op 30 september

15 september 2017

Gods hart voor gerechtigheid' is het thema van een speciale avond waarin kerkpionier Arjen ten Brinke vertelt over moderne slavernij en zangeres Joke Buis in een nieuw muzikaal jasje gestoken liederen van Johannes de Heer zingt. Plaats: Christengemeente Buitenpost. Datum en aanvang: zaterdag 30 september, 19.30 uur.

Deze avond is dé afsluiting van een gezamenlijk jaar waarin de vier kerken uit Buitenpost met elkaar hebben opgetrokken (Christengemeente, Doopsgezinde Gemeente, GKV en PKN).  Dit om geld in te zamelen voor de organisatie IJM. De toegang voor deze avond is vrij. Tijdens de avond wordt de opbrengst bekend gemaakt van de diverse activiteiten die de gezamenlijke kerken met elkaar hebben georganiseerd.

Kerkplanter Arjen ten Brinke
Ten Brinke is kerkplanter en werkt daarnaast bij de organisatie International Justice Mission (IJM), die zich inzet voor slachtoffers van slavernij in bijvoorbeeld landen als Cambodja, Guatemala en India. 'Ik wil mensen bewust maken van het feit dat er wereldwijd 45 miljoen mensen in slavernij leven', vertelt Ten Brinke. Hij wijst erop dat Gods hart klopt voor een rechtvaardige behandeling van mensen, zijn schepsels. 'Meer dan 200 keer spreekt de bijbel over het thema recht en gerechtigheid. Het kan niet anders dan dat het een thema is dat Gods hart heeft.'
Tijdens de avond gaat Ten Brinke met de bezoekers op zoek naar antwoorden op de vraag hoe mensen concreet handen en voeten kunnen geven aan 'recht doen', rechtvaardig handelen, dichtbij en ver weg. Video's en verhalen laten zien hoe IJM reddend optreedt in de levens van de allerarmsten in deze wereld.

Johannes de Heer in een nieuw jasje
Joke Buis is een zangeres die de aloude geestelijke liederen van Johannes de Heer weer tot leven wekt. Ondersteund door haar band zingt ze compleet vernieuwde versies van overbekende liederen als 'Welk een vriend is onze Jezus', 'Daar ruist langs de wolken' en 'De stad met paarlen poorten'. Recent bracht ze haar tweede cd uit met Johannes de Heer-liederen. Tussen het zingen van de liederen door vertelt Joke Buis over de impact dat onrecht heeft gehad op haar leven.