Home>Actueel>Nieuws>Collecte 22 februari - Life Line Project van …

Collecte 22 februari - Life Line Project van AGREDS

19 februari 2015 Collecte 22 februari - Life Line Project van AGREDS

De collecte is voor één van de projecten van AGREDS (= assemblies of God Relief and Devlopment Services) genaamd het Life Line Project in de hoofdstad van Ghana, Accara.

Veel meisjes uit het noorden van Ghana vertrekken gedwongen of vrijwillig met de belofte van onderdak, werk of een opleiding naar Accra en andere grote steden in Ghana. De grote beloften zijn helaas niet waar. Veel meisjes leven op straat en worden uitgebuit en misbruikt. Ze leven in een uitzichtloze situatie in de sloppenwijk van Accara.

Het Life Line Project zoekt zulke meisjes op, geeft ze de kans om een opleiding te volgen én in de toekomst een bestaan op te bouwen. Gedurende negen maanden verblijven de meiden op het terrein van AGREDS dat in de sloppenwijk van Accara ligt. Ze krijgen eten, onderdak, medische zorg, persoonlijke begeleiding en een opleiding om als kapster, cateraar, sieradenmaakster of naaister aan de slag te kunnen. Nadat ze deze negen maanden succesvol hebben doorlopen ,worden de meiden begeleid naar een eigen plek en bij het opstarten van hun eigen onderneming om in hun eigen levensonderhoud te voorzien. Gedurende een aantal jaren na hun opleiding blijft AGREDS bij de meiden betrokken, zodat ze een fijne toekomst kunnen opbouwen.