Home>Actueel>Nieuws>Collecte 19 juli: Stichting Mensenkinderen 'V…

Collecte 19 juli: Stichting Mensenkinderen 'Veld vol voedsel'

7 juli 2015 Collecte 19 juli: Stichting Mensenkinderen 'Veld vol voedsel'

Op zondag 19 juli a.s. is de collecte van de diaconie bestemd voor de actie van Stichting Mensenkinderen 'Veld vol voedsel actie'.

Gezinnen op het platteland van Armenië en Moldavië leven vanwege de immense armoede voortdurend in onzekerheid. Ze worstelen dagelijks met de bange vraag: "Zullen we voldoende eten hebben, of moeten mijn kinderen en ik weer met een lege maag naar bed?"
Vreselijk als je zo in angst moet leven!

€1.750,- , dat is wat het ongeveer kost voor een gezin met twee kinderen, om een jaar lang elke dag aardappels en groente op tafel te zetten en wanneer dat iedere keer in de winkel gekocht moet worden. Dat is veel geld, vooral als je straatarm bent en in een land woont als bijvoorbeeld Armenië of Moldavië, want de prijzen van voedsel zijn daar bijna net zo hoog als in ons land.

Om deze gezinnen te helpen, heeft Mensenkinderen een slim, goedkoop en doeltreffend plan bedacht. In het voorjaar geven we arme gezinnen pootaardappels en groente zaden - een zg. Veld Vol Voedselpakket. Hiermee kunnen ze in de tuin zelf hun voedsel verbouwen. Van de opbrengst kan een arm gezin met vier kinderen een jaar lang leven!

Help alstublieft mee dit project tot een groot succes te maken! Met uw hulp kunnen we vele duizenden gezinnen in Armenië en Moldavië helpen in hun strijd tegen de voortdurende honger en hen een structurele oplossing bieden.
Een kleine gift leidt tot een grote oogst! http://www.mensenkinderen.nl/veld-vol-voedsel-actie