Home>Actueel>Nieuws>Alexander Lourens en stamceldonatie

Alexander Lourens en stamceldonatie

3 september 2016

Op 23 juni stond onze wereld even stil toen onze Alexander, van net 18 jaar, het bericht kreeg dat er acute leukemie bij hem is geconstateerd. Dat verwacht je niet en je weet ook niet in wat voor wereld je dan terecht komt.

Inmiddels zijn we weken verder en we leven zoals we dat in de eerste uren van wachten met elkaar hebben afgesproken: Als er niets aan te doen is, huilen we en als er een behandeling mogelijk is, gaan we danken. Er is gestart met de behandeling en we mogen nog steeds danken voor hoe het gaat met Alexander en met ons. De Heer is bij ons. En we danken jullie allemaal voor alle meeleven en kaartjes. Het is zo fijn dat we weten dat we niet alleen hoeven te bidden. We wachten nu vol spanning af of er een stamceldonor in Frederick gevonden mag worden, nadat Jarin en Albert Jan geen match waren.

Dat brengt ons op het volgende: Er wordt ons vanuit de gemeente veel gevraagd of je je als donor voor Alexander beschikbaar kan stellen. Dat kan niet specifiek voor Alexander. Maar je kunt je wel aanmelden als stamceldonor bij de donorbank. Ook daar zijn wij, samen met allen die wachten op een donor, natuurlijk heel erg blij mee!

Hoe werkt dat? Heel simpel: je hoeft er de deur niet voor uit. Ben je tussen de 18 en 51 jaar, kijk dan voor meer informatie op http://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/stamceldonatie-kan-ik-daaraan-meedoen-zeven-vragen en https://www.matchis.nl.

Word je ooit benaderd… weet dan dat je heel erg nodig bent!

Klaas en Klaaske Lourens