Home>Actueel>Nieuws>21 Februari studieavond met ds. Kees Kant

21 Februari studieavond met ds. Kees Kant

2 februari 2018

Op woensdag 21 februari is er in Buitenpost een studieavond met ds. Kees Kant, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: De anti-joodse houding in de christelijke kerk door de eeuwen heen. De bijeenkomst vindt plaats in het Lichtbaken, Marconistraat 5 in Buitenpost. De aanvang is om 19.30 uur, toegang is gratis.

De anti-joodse houding in de christelijke kerk door de eeuwen heen.
Het is opvallend hoe de kerk een anti-Joodse houding heeft ontwikkeld in de geschiedenis en in onze met name onder Palestijnse christenen. Door de eeuwen heen is er met name in Europa, ook na de reformatie binnen de kerken een diepe aversie gegroeid ten opzichte van Joden en Israël. Helaas kent de kerk vele donkere bladzijden als het gaat om de verhouding met Joden. Hoe is dat toch gekomen? Ds. Kant zal hier iets over vertellen met behulp van een PowerPointpresentatie. Hij zal in het bijzonder stil staan bij de Duitse kerken in de jaren ’30 en ’40 en bij de huidige Palestijnse christenen in Israël.

Achtergrond spreker
Ds. Kees Kant is sinds 2010 predikant van de Gereformeerde Kerk in Katwijk aan Zee. Hij volgde zijn opleiding theologie tot 1993 aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Hij is auteur van het boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’, waarin hij verbanden legt tussen de nazi-ideologie uit de jaren ’30 en ’40 en de Palestijnse bevrijdingstheologie van vandaag. Ds. Kant: “Ik vind het belangrijk dat mensen binnen de kerken zich bewust worden van de blijvende plaats voor Israël.”