Home>Actueel>Nieuws>Wat is de Marriage Course?

Wat is de Marriage Course?

3 februari 2016 Wat is de Marriage Course?

De Marriage Course is een cursus van 7 avonden, ontwikkeld om ieder echtpaar (jong en oud) te helpen hun relatie te versterken. Om samen te werken aan een sterk en gezond huwelijk dat een leven lang mee kan.

Tijdens de cursus luister je naar een inleiding, kijk je naar stukjes film en ga je met werkvormen aan de slag. Er is veel tijd om de onderwerpen samen door te praten. Er vinden geen groepsdiscussies plaats en er wordt je niet gevraagd iets over je relatie aan iemand anders te vertellen. De hele cursus is er op gericht om jullie samen stappen te laten maken.

Waar gaat het over?

• Herkennen en waarderen van onderlinge verschillen
  • De kunst van het communiceren
  • Conflicten oplossen
  • Kracht van vergeving
  • Ouders en schoonouders
  • Intimiteit en seksualiteit
  • Liefde in actie

De data zijn als volgt: 15 maart, 29 maart, 12 april, 26 april, 10 mei, 24 mei en 7 juni 2016.

Informatieavond
Er wordt eerst nog een informatieavond gehouden in het Lichtbaken op donderdag 18 februari, aanvang 19.45 uur. Je kunt dan kennismaken met de cursusleiders. De opzet van de avond zal verder uitgelegd worden.  Er zullen ook een paar echtparen uit beide gemeentes aanwezig zijn  om te vertellen over hun ervaringen met de cursus. Vanuit de Christengemeente zijn Bram en Aletta van Dijke betrokken bij de organisatie.  (inlichtingen: 0511-542007)