Home>Actueel>Nieuws>Waarom haat de wereld Israël

Waarom haat de wereld Israël

20 juli 2018 15:00 uur Waarom haat de wereld Israël

Op woensdag 8 augustus spreekt Yaïr Strijker uit Israël over de vraag: Waarom haat de wereld Israël, naar aanleiding van Psalm 83. De avond begint om 19.30 uur in het gebouw van de Christengemeente, Marconistraat 5 te Buitenpost. 
Yair en Karen Strijker maakten in 2013 alijah naar Israël. Zij wonen nu in het aloude ‘Harteland van Israël’ Na’ale, gelegen in Samaria. Na’ale ligt 10 minuten vanaf de grote, centraal gelegen, stad Modi’in, tussen Tel Aviv en Jeruzalem. Yair Strijker is docent Hebreeuws en samen met zijn vrouw Karen hebben zij een gasthuis van waaruit ze excursies organiseren.

De haat tegen Israël wordt steeds meer zichtbaar in de wereld. In Europese steden voelen Joden zich niet meer veilig en vertrekken naar hun eigen land. En in het Midden Oosten wordt Israël aan alle kanten bedreigd. Het antisemitisme lijkt niet uit te roeien. 
Yair Strijker zal vanuit Psalm 83 laten zien wat de diepere oorzaak is van het antisemitisme. 
Uiteindelijk zal de wereld moeten erkennen dat Israël Gods keuze is, waarmee Hij de wereld naar Zijn shalom zal leiden. 

De samenzang en de muzikale omlijsting wordt verzorgt door Ate en Bertina Grijpstra uit Buitenpost.
Na afloop van de lezing is er gelegenheid om met elkaar door te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. De avond is vrij toegankelijk, wel zal er een collecte gehouden worden die  besteed wordt aan de onkosten en aan het werk van de familie Strijker. Graag tot ziens!

Israëlwerkgroep Buitenpost