Home>Actueel>Nieuws>Nationale Dodenherdenking op donderdag 4 mei

Nationale Dodenherdenking op donderdag 4 mei

29 april 2017

Het 4 mei-comité Buitenpost nodigt u, jonger en ouder, bij deze uit deel te nemen aan de Nationale Dodenherdenking op donderdag 4 mei aanstaande, waarbij u zich kunt richten op het hieronder weergegeven schema. We beginnen 4 mei met een herdenkingsdienst in de Fonteinkerk om 19.00 uur. De kerk is vanaf 18.30 uur open. Na een woord van welkom wordt er een kaars ontstoken en zal Jasper Keizer een oorlogsverhaal voorlezen. Dan zullen enkele basisschoolleerlingen hun gedicht ten gehore brengen. Vervolgens houdt Matthias Deleu een meditatie.

Stille tocht:
19.20 De stoet stelt zich op bij de kerk, voorafgegaan door trommelaars, op de parkeerplaats
19.25 Start stille tocht. Onderweg aansluiten is mogelijk. De stoet loopt via de Bernhardlaan naar de hoofdingang van Haersmahiem. Na enkele momenten pas op de plaats wordt de tocht vervolgd richting Eringalaan om via de Beatrixstraat uit te komen bij de Haersma de Withstraat die naar het monument leidt.
19.40 Concordia begint te spelen en scouts van De Brimzen gaan een roos uitdelen aan belangstellenden bij het monument.
19.45 Aankomst stille tocht. Deelnemers krijgen een roos aangereikt, waarna de scouts zichopstellen aan weerszijden van de vlaggenmasten.
19.46 Woord van welkom namens het 4 mei-comité.
19.47 Gedicht van enkele basisschoolleerlingen.
19.52 Toespraak namens het gemeentebestuur.
19.58 Het taptoe-signaal.
20.00 Twee minuten stilte.
20.02 Concordia speelt twee coupletten van het Wilhelmus.
20.05 Bloemlegging door het gemeentebestuur en Plaatselijk Belang, gevolgd door het bloemendefilé van de aanwezigen bij het monument.