Home>Actueel>Nieuws>Nationale Dodenherdenking Buitenpost op vrij…

Nationale Dodenherdenking Buitenpost op vrijdag 4 mei. Thema 2018: Vrijheid geef je door!

10 april 2018 10:00 uur

Ieder jaar vieren we op 4 mei Dodenherdenking. Dit jaar zullen er voor het eerst in Buitenpost veteranen een krans leggen bij het monument. Achtkarspelen kent vele veteranen als haar inwoners en op 4 mei zullen zij, bij de Nationale Veteranenvlag, een eerbetoon brengen. Het 4 mei-comité Buitenpost nodigt u uit aan deze herdenking deel te nemen, waarbij u zich kunt richten op het volgende schema:

19.00 uur: korte herdenkingsdienst in de Fonteinkerk aan De Achtkant. Na een woord van welkom worden twee gedichten voor gedragen en zal ds. G. Heek een korte meditatie verzorgen, waarna ter afsluiting een lied zal worden gezongen, begeleid op piano door Rudolf Bergsma. Als passend muzikaal  intermezzo zal er in deze herdenkingsdienst  een variatie worden gespeeld op piano en harp van het joodse volkslied ‘Hatikwa’. 

Bij het uitgaan van de kerk worden er rozen uitgedeeld om op het monument bij de Mariakerk te leggen.

19.25 uur: De stoet stelt zich op bij de Fonteinkerk en voorafgegaan door twee trommelaars start de stille tocht. Onderweg aansluiten is mogelijk. De stoet loopt naar de hoofdingang van Haersmahiem en houdt daar een halve minuut pas op de plaats, waarna de tocht vervolgd wordt naar het monument.

19.40 uur: Concordia begint te spelen en de vlaggen worden geflankeerd door leden van scoutinggroep De Brimzen.

19.45 uur:  Aankomst bij het monument
Woorden van herinnering en herdenking door leerlingen basisscholen van  Buitenpost met aansluitend woorden van  herdenking.

20.00 uur: Blazen van ‘The Last Post’

20.02 uur:  Zingen twee coupletten van het Wilhelmus, waarna bloemlegging op het monument.

U bent van harte uitgenodigd! 

Namens het 4 mei-comité, Klaas van der Werf.