Home>Actueel>Nieuws>Hot News - Er is een nieuwe ontdekking!

Hot News - Er is een nieuwe ontdekking!

20 januari 2017

Surhuisterveen - In Eindhoven aan de Technische Universiteit heeft men ontdekt dat wanneer een reddingsvest warm is en blijft, een drenkeling in het koude (zee) water, tachtig tot negentig procent meer kans heeft om te overleven.

Aan de TU is men een aantal jaren bezig geweest met een wetenschappelijk onderzoek naar de verhouding, de temperatuur van het reddingsvest en de overleving kansen. Dit onderzoek resulteerde in; om een reddingsvest te produceren die voor een lange tijd een temperatuur van veertig graden kan vast houden, vertelde mijn man, Piet mij.

Ik -Wieke- zat hierover na te denken. Ja, ik had daar wel tijd voor, want 8 december ben ik geopereerd aan mijn knie: er is een nieuwe knie in gekomen want mijn knie was versleten (artrose).

Na de operatie gaat alles hectisch: na 30 uur ben je weer thuis en ga ik weer de trap op naar boven, wel met twee krukken. Maar dan komt de periode van fysiotherapie en dat je weer een beetje tot jezelf gaat komen. Ik heb voorbede en dankzegging gevraagd. God mijn Vader wil ik danken en eren voor alles wat ik ervaren heb en elke dag opnieuw ervaar, hoe mensen om je heen staan, je bezoeken, je bemoedigen en hoe vaak een schouderklopje, een belletje/appje en de vele bloemen en kerststukjes en niet te vergeten de vele kaarten.

Dit geeft je een warm gevoel, de liefde voor elkaar, dankbaarheid naar God, maar ook dankbaarheid naar jullie als broers en zussen van de gemeente.

Het voelde net alsof ik in het verwarmde- reddingsvest zat, zei ik tegen Piet, Piet zei, dit was mijn droom.

Allemaal, heel hartelijk bedankt.
Wieke Luimstra