Home>Actueel>Nieuws>Christelijk antisemitisme van Eisenach naar B…

Christelijk antisemitisme van Eisenach naar Bethlehem

19 januari 2018

Op uitnodiging van de Israël werkgroep Buitenpost spreekt ds. Kees Kant op woensdag 21 februari naar aanleiding van zijn boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’ in de Christengemeente te Buitenpost. De avond begint om 19.30 uur en de toegang is vrij.

Ds. Kees Kant is predikant van de PKN te Katwijk aan Zee en spreekt regelmatig namens Christenen voor Israël. Deze avond spreekt hij over zijn boek ‘Van Eisenach naar Bethlehem’. Het thema is: De anti-Joodse houding in de christelijke kerk en bij Palestijnse christenen’.

Op een vakantie in Eisenach ontdekte Kees Kant dat in het Instituut Eisenach een theologie ontwikkeld is, die veel verder gaat dan de bekende vervangingsleer, waarin de kerk de plaats van Israël heeft overgenomen. Op een andere reis naar Bethlehem ontdekte hij dat deze nog ernstiger vorm van antisemitisme gehoor vindt bij Palestijnse christenen.

Deze leer houdt in dat het bestaansrecht van Israël zelfs ontkent wordt. Abraham zou de eerste ‘bezetter’ van het land zijn.

De avond is een initiatief van de Israëlwerkgroep Buitenpost en begint om 19.30 uur in Lichtbaken, Marconistraat 5 te Buitenpost.