Home>Actueel>Nieuws
Tentdienst 'kom we doen het samen!'

Tentdienst 'kom we doen het samen!'

12 juli 21:00 uur

Buitenpost - Platform Outreach heeft als doel om verbinding te maken tussen de onderlinge kerken, mensen uit Buitenpost en omstreken en organisaties. Door de onderlinge liefde wil de organisatie God groot maken en als christenen en niet-christenen één zijn. 

Op zondag 29 juli 2018 organiseert platform Outreach weer een tentdienst in de feesttent in Buitenpost! Deze start om 19:30. Het thema van de dienst is:  kom, we doen het samen!

Kees van Velzen zal de spreker zijn tijdens de dienst. Kees is afgestudeerd aan de Evangelische Theologische Faculteit te Heverlee. Hij is zowel in België als in Nederland voorganger/predikant geweest en heeft daarnaast gewerkt als Hoofd Nazorg van de Evangelische Omroep.

Het belooft een prachtig feest te worden voor jong en oud, tot eer van God! Kom jij ook?

Waarom haat de wereld Israël

Waarom haat de wereld Israël

11 juli 12:00 uur

Op woensdag 8 augustus spreekt Yaïr Strijker uit Israël over de vraag: Waarom haat de wereld Israël, naar aanleiding van Psalm 83. De avond begint om 19.30 uur in het gebouw van de Christengemeente, Marconistraat 5 te Buitenpost. 
Yair en Karen Strijker maakten in 2013 alijah naar Israël. Zij wonen nu in het aloude ‘Harteland van Israël’ Na’ale, gelegen in Samaria. Na’ale ligt 10 minuten vanaf de grote, centraal gelegen, stad Modi’in, tussen Tel Aviv en Jeruzalem. Yair Strijker is docent Hebreeuws en samen met zijn vrouw Karen hebben zij een gasthuis van waaruit ze excursies organiseren.

De haat tegen Israël wordt steeds meer zichtbaar in de wereld. In Europese steden voelen Joden zich niet meer veilig en vertrekken naar hun eigen land. En in het Midden Oosten wordt Israël aan alle kanten bedreigd. Het antisemitisme lijkt niet uit te roeien. 
Yair Strijker zal vanuit Psalm 83 laten zien wat de diepere oorzaak is van het antisemitisme. 
Uiteindelijk zal de wereld moeten erkennen dat Israël Gods keuze is, waarmee Hij de wereld naar Zijn shalom zal leiden. 

De samenzang en de muzikale omlijsting wordt verzorgt door Ate en Bertina Grijpstra uit Buitenpost.
Na afloop van de lezing is er gelegenheid om met elkaar door te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. De avond is vrij toegankelijk, wel zal er een collecte gehouden worden die  besteed wordt aan de onkosten en aan het werk van de familie Strijker. Graag tot ziens!

Israëlwerkgroep Buitenpost

Jeruzalemreis mei 2019

Jeruzalemreis mei 2019

5 juli 21:00 uur

In mei 2019 bestaat de mogelijkheid om samen met onze voorganger Matthias Deleu naar Jeruzalem te gaan. Voor meer informatie kunt u mailen naar: reisisrael2019@gmail.com.

Slotactiviteit Rock Steady

Slotactiviteit Rock Steady

22 juni 10:00 uur

Op zaterdag 21 juli hebben we met Rock Steady een bbq en een dropping. De locatie is: Handelsweg 18 te Noordhorn. Aanvangstijd is: 15.00 uur.

We verzamelen om 14.30 uur bij de kerk en met een aantal auto's rijden we naar de locatie. Als je in de buurt woont kan je rechtstreeks heen en word je verwacht om 15.00 uur. Voor vragen en opmerkingen kan je bellen met Arjan Plas, telefoon: 06 2321 1896.

Belangrijke data jeugdwerk

Belangrijke data jeugdwerk

7 juni 17:00 uur

Aan het einde van het seizoen mogen we terugkijken op een mooi seizoen met de jeugd. Voor de jeugd en hun ouders hebben we nog een paar data die we graag onder de aandacht willen brengen.

Op zondag 1 juli zijn de tieners vrij en willen we de ouders uitnodigen om langs te komen. Zo kunnen we samen terugkijken op dit seizoen en bekijken hoe we als jeugdwerk en als ouders elkaar verder kunnen versterken als het gaat om de geloofsontwikkeling van de tieners. De avond begint om 17.30 uur, met een gezamenlijke maaltijd.

Op zondag 29 juli, dus in de zomervakantie, hebben we een vakantie-jeugdmeeting. Dit keer geen maaltijd en uiteen in kleine groepen, maar met z’n allen een gezellige tijd beleven en lekker ontspannen met een leuk spel. Deze avond begint om 19.00 uur.

Zondag 2 september starten we het nieuwe seizoen weer met een jeugdmeeting.

Namens Team Jeugd,
Peter Poort