Home>Actueel>Nieuws
Nieuwsbrief fam. Demo Albaniƫ

Nieuwsbrief fam. Demo Albaniƫ

15 april 14:00 uur

Er is weer een nieuwsbrief van familie Demo verschenen. Klik op de volgende link voor de nieuwste nieuwsbrief: http://illyricum.nl/

Interkerkelijk Volleybaltoernooi Buitenpost

Interkerkelijk Volleybaltoernooi Buitenpost

15 april 13:00 uur

Op 18 mei vindt het interkerkelijke volleybaltoernooi plaats. Ook dit jaar is het weer een recreatief toernooi. Dit betekent dat iedereen mee kan doen!

Opgeven:

  • Opgeven kan door een mailtje te sturen naar Geeske Bijma- Henstra (geeskehenstra@hotmail.com).
  • Vermeld in de mail de naam van jullie team, wees creatief.
  • Een team bestaat uit minimaal 6 spelers en de spelers dienen 12 jaar of ouder te zijn.
  • Het toernooi kost 30,- per team. Het betalen kan alleen contant en op de dag zelf.
  • In de week voorafgaand wordt het definitieve wedstrijdschema gestuurd naar de persoon die het team heeft aangemeld. (Waarschijnlijk begint het toernooi rond 16:00 uur en is het rond 20:00 uur afgelopen, maar dit is afhankelijk van het aantal teams). Elke team zal tijdens het toernooi ook een paar keer moeten fluiten/tellen. Meer informatie hierover wordt ook toe gestuurd.
  • Opgeven kan tot 10 mei!
  • Vol = vol!

We hopen u en jou te zien tijdens dit gezellige volleybaltoernooi. Als je niet wil spelen maar wel de teams wil aanmoedigen, ben je natuurlijk ook van harte welkom. De kantine is tijdens het hele toernooi open voor een hapje of drankje. 

Tot dan!

EO-jongerendag

EO-jongerendag

12 april 21:00 uur

Op 25 mei is er weer de EO-jongerendag. Dit keer in Ahoy Rotterdam. Als je daar met je vrienden en vriendinnen naar toe wilt kun je met een bus uit Buitenpost mee.

Het belooft weer een geweldige jongerendag te worden! Als je mee wilt rijden vanuit Buitenpost, kun je je aanmelden via buitenpostbus.nl. Daar kun je je aanmelden om mee te rijden, kaarten voor de EO-jongerendag kun je krijgen op https://beam.eo.nl/eo-jongerendag-2019/.

We vertrekken met 2 bussen vanuit Buitenpost om 9.15 uur bij de Fonteinkerk en de kosten zijn € 15,- euro p.p. Kijk voor alle informatie op buitenpostbus.nl

Kunst in de Kerk-2019: kunstenaars gezocht

Kunst in de Kerk-2019: kunstenaars gezocht

12 april 21:00 uur

Tijdens de feestweek van het dorp Buitenpost, van vrijdag 2 tot en met woensdag 7 augustus 2019, zal de expositie “Kunst in de Kerk” weer gehouden worden.

Deze vindt plaats in de Kruiskerk aan de Voorstraat, te Buitenpost. Voor deze expositie is de organisatiecommissie op zoek naar (amateur-) kunstenaars die willen exposeren met hun werk. Bent of kent u iemand die dit zou willen dan kunt u/ diegene zich aanmelden via het e-mailadres: kunstindekerkbuitenpost@hotmail.com

Opgave kan tot en met 15 mei a.s. De kosten voor deelname bedragen €10,- per kunstenaar. Het overkoepelende thema van deze expositie is “tweede leven”. Per kunstenaar kunnen maximaal vijf werken worden ingestuurd, waarvan minimaal één werk met het thema te maken heeft.

De organisatiecommissie,

Anneke Veenstra, Henny Procee, Gerke Procee, Roelie Winter, Wiepie Renkema, Rynette Leenstra

Nationale Dodenherdenking Buitenpost op zaterdag 4 mei

Nationale Dodenherdenking Buitenpost op zaterdag 4 mei

9 april 15:00 uur

Thema 2019: Vrijheid geef je door!

Ieder jaar vieren we op 4 mei Dodenherdenking. Dit jaar zal ook  namens de veteranen een krans worden gelegd bij het monument. Achtkarspelen kent vele veteranen als haar inwoners en op 4 mei zullen zij, bij de Nationale Veteranenvlag, een eerbetoon brengen. Het 4 mei-comité Buitenpost nodigt u uit aan deze herdenking deel te nemen, waarbij u zich kunt richten op het volgende schema:

19.00 uur           Korte herdenkingsdienst in de Fonteinkerk aan De Achtkant.

Na een woord van welkom zal in een korte overdenking het thema ‘vrijheid’ worden gememoreerd. Ter afsluiting een lied zal worden gezongen. Als passend muzikaal intermezzo zal er in deze herdenkingsdienst een variatie worden gespeeld op piano en cither van het joodse volkslied ‘Hatikwa’.

Bij het uitgaan van de kerk worden er rozen uitgedeeld om op het monument bij de Mariakerk te leggen.

19.25 uur       De stoet stelt zich op bij de Fonteinkerk en voorafgegaan door twee trommelaars start de stille tocht.

Onderweg is aansluiten mogelijk. De stoet loopt naar de hoofdingang van Haersmahiem en houdt daar een halve minuut pas op de plaats, waarna de tocht vervolgd wordt naar het monument.

19.40 uur         Concordia begint te spelen en de vlaggen worden geflankeerd door leden van scoutinggroep De Brimzen.

19.45 uur          Aankomst bij het monument. Woorden van herinnering en herdenking door leerlingen van de basisscholen in Buitenpost met aansluitend woorden van herdenking.

20.00 uur          Blazen van ‘The Last Post’.

20.02 uur        Zingen twee coupletten van het Wilhelmus, waarna bloemlegging op het monument.

U bent van harte uitgenodigd! 

Namens het 4 mei-comité, Klaas van der Werf.